LUXIMMO е част от Stoyanov Enterprises
Luximmo

Понятието за луксозен имот е разтегливо

Вестник "Строителство имоти"

01.11.2010
Деси Бакърджиева

 луксозни   имоти   къщи   вили  

Вестник "Строителство имоти" публикува статия за луксозните имоти в България - за това дали вече имаме наистина луксозни имоти и какви са характеристиките на луксозния имот. В интервю за вестника Никола Стоянов - управляващ директор на агенция ЛУКС ИМОТИ - коментира, че в България вече има и доста луксозни имоти, които са изпълнени с материали, инсталации и обзавеждане от най-висок стандарт, като в същото време са с уникални местоположения и характеристики. Все пак недвижимостите в тази категория са малобройни. Причината е, че ориентацията към строителството им започна едва две-три години преди началото на глобалната криза. Като цяло предлагането на този вид обекти за продажба е доста по-малко и не превишава търсенето. Поради това и цените на луксозните имоти се доказаха в кризата като по-устойчиви в сравнение с тези на останалите сегменти.

Според Никола Стоянов понятието луксозен имот в България е доста разтегливо. За ЛУКС ИМОТИ такива имоти отговарят на определени изисквания за местоположение, технически параметри, архитектура, реализация, клас на използваните в строителството и довършването материали, функционалност и разпределение, качество на околната среда и др.

По принцип основните характеристики на имотите, определяни като луксозни, са няколко. Това са или отделни сгради (еднофамилни къщи, вили), или цели етажи от сгради, някои решени архитектурно като мезонети. Предлагат се с пълно оборудване и обзавеждане, най-често дизайнерско. Имат се предвид локацията и инфраструктурата, както и наличието на услуги, свързани с охраната, обслужването на жилището в отсъствието на собствениците и поддържането на нужната хигиена през цялата година.

Прочетете цялата статия

Публикуваната статия е превод/преработка на оригиналната статия или материал на съответния цитиран ресурс. Според закона за авторското право на Република България (чл. 9) авторското право върху превод или преработка принадлежи на лицето, което ги е направило, без с това да се накърняват правата на автора на оригиналното произведение.

Вие запазихте този имот или селекция в списъка "Любими имоти"
Картата зарежда селектираните имоти