LUXIMMO е част от Stoyanov Enterprises
Luximmo

Недостигът на луксозни имоти вдига наемите в София

Money.bg

11.03.2015

 цени   наеми   тенденции  

Двустайни и тристайни апартаменти под наем са най-търсените на пазара на луксозни имоти. Интересът за такъв тип жилища е близо 3 пъти по-голям от търсенето на многостайни апартаменти, мезонети и къщи.

Това сочат данните на агенцията за луксозни имоти в България и чужбина ЛУКС ИМОТИ на база реално сключени сделки за наеми в София през 2014 и 2015 г.

Най-желаните райони за наем на луксозни имоти са южните квартали, централните части на София, както и кв. „Лозенец".

Между 350-450 евро на месец е средният наем на луксозен двустаен апартамент в София, а на тристаен апартамент - между 550 и 650 евро. За многостайни и мезонети се движи между 1 000 и 2 000 евро.

През последната година и половина се наблюдава ясно изразен ръст в търсенето и недостатъчно предлагане на луксозни имоти под наем. Съответно, това влияе върху наемните цени, при които през последната година и половина се наблюдава тенденция за нарастване, коментират от агенцията.

* Цените са на месец. Данните за 2015 г. са за първите 2 месеца.

Публикуваната статия е превод/преработка на оригиналната статия или материал на съответния цитиран ресурс. Според закона за авторското право на Република България (чл. 9) авторското право върху превод или преработка принадлежи на лицето, което ги е направило, без с това да се накърняват правата на автора на оригиналното произведение.

Вие запазихте този имот или селекция в списъка "Любими имоти"
Картата зарежда селектираните имоти