LUXIMMO е част от Stoyanov Enterprises
Luximmo

Имот на седмицата - смарт къща в полите на Витоша

Profit.bg

21.07.2015

Най-популярният икономически портал в България Profit.bg избра за имот на седмицата еднофамилна смарт къща, обявена за продажба от ЛУКС ИМОТИ. Тази умна къща разполага с всички модерни технологии и се намира в престижния квартал Бояна, в близост до Боянската църква, България Мол и Резиденция Бояна.

Можете да прочетете оригиналната статия тук

Къщата разполага с площ от 520 кв. м. Тя е на три етажа и има 4 спални. Разполага с двор от 300 кв. метра. Има гараж за два автомобила.

На първи етаж се намира входно антре с голям гардероб, просторна кухня с панорамни прозорци и тераса, трапезария с голяма южна тераса и санитарен възел.

На втори етаж са разположени кабинет с тераса, стая за гости с тераса, две детски спални със собствени тераси, баня с тоалетна, родителска стая с дрешник и голяма баня с джакузи и южна тераса.

Умната къща е един от първите имоти в България, който е изцяло автоматизиран и подчинен на идеята за комфортен и безопасен семеен живот при максимално иконимично разходване на енергията.

На покрива е разположена "метeорологична станция" — система за управление на осветлението и щорите, така че цялата къща може да се самоконтролира и обезопасява в зависимост от моментното. Инсталирано е едно основно табло и допълнителни индивидуални табла за всеки един етаж, като всеки един етаж е на отделен кръг.

Всяка една стая може да се програмира индивидуално. Цялото осветление, ключовете и контактите са димирани през електрическите табла. Всеки един кабел е поставен в гофрирани тръби. Изградена е инсталация и подготовка за дизелов агрегат. Инсталирани са 2 броя UPS за слаботоковите инсталации и инсталация за агрегат.

Всички комуникации са вкарани под земята с оптика, както и кабелната телевизия, СОТ, видеонаблюдението. В къщата е изградена вътрешна мрежа с възможности за мултимедия. HDMI кабелите са прибрани в стените.

Във всяка една стая е вградена "централна" прахосмукачка, което гарантира минимална запрашаемост при почистване.

Тя се отоплява и климатизира чрез 2 паралелни инсталации - подово отопление на вода, и отопление и охлаждане чрез конвектори отново на вода. Източниците на енергия са: електрически котел, газов котел и автоматизиран пиролизен котел на дърва.

Цената на имота е 820 000 евро.

Разгледайте офертата на тази прекрасна къща

Публикуваната статия е превод/преработка на оригиналната статия или материал на съответния цитиран ресурс. Според закона за авторското право на Република България (чл. 9) авторското право върху превод или преработка принадлежи на лицето, което ги е направило, без с това да се накърняват правата на автора на оригиналното произведение.

Вие запазихте този имот или селекция в списъка "Любими имоти"
Картата зарежда селектираните имоти