LUXIMMO е част от Stoyanov Enterprises
Luximmo

Битката на луксозните ски скривалища: Банско срещу Пампорово

LUXIMMO

25.02.2015

 луксозни ски имоти   цени на имоти   Банско   Пампорово  

Благодарение на спада в цените на имотите в зимните ни курорти, все повече българи обръщат поглед към белите писти на Банско и Пампорово.

360 евро/кв. м – това е средната цена на продадените апартаменти в Банско за 2014 г., като 50% от купувачите са българи. Средната обща цена на закупените апартаменти в курорта е на рекордно ниски нива – 20 100 евро, сочи годишният анализ за 2014 г. на BULGARIAN PROPERTIES.

Близо 90% от купувачите на имоти в Пампорово са сънародници. Средните цени на база реално сключени сделки в курорта са на нива 370 евро/кв. м и 26 200 евро средно за апартамент.

75 километра ски писти, кабинкова въжена линия, осем лифта и невероятната красота на Пирин – това предлага Банско на туристите.

Пампарово пък е най-слънчевият от българските курорти. Той предлага 37 км ски писти, маршрут за бягане от 25 километра, седем лифта и осем влека.

Какво обаче предлагат двата курорта, ако търсите лукс?

Специално за ценителите на лукса подбрахме четири луксозни имота от Банско и Пампорово, които не само могат да бъдат ваши луксозни ски скривалища, но са инвестиция с добра доходност.

Банско

"Белведере Холидей Клуб" е комплекс от затворен тип, състоящ се от функционални апартаменти и удобства и съоръжения за отдих и развлечение.

Комплексът се състои от три блока с апартаменти и предлага красива архитектура и много екстри. Сред тях са ресторант, виенска сладкарница, закрит и открит басейн, лоби бар, магазин за сувенири, мини маркет, зала за забавления, детска занималня, бизнес център, конферетна зала и паркинги и подземен гараж.

Освен денонощната охрана и рум сървис, обитателите на "Белведере Холидей Клуб" се радват и на спа център, игрища за различни спортове и фитнес зала.

Комплексът е инвестиция на ”КП Имобилиен”, дъщерна компания на MOTO-PFOHE. Строително-монтажните работи са извършени от АТ Инженеринг - компания от Топ 5 на всички строителни фирми у нас.

"Пирин Голф & Кънтри Клуб" е ваканционен комплекс от категория пет звезди, разположен до голф игрище от световно ниво. Той предлага възможност за съчетаване на голф и ски сезон, което е предпоставка за целогодишна заетост и задоволително висока инвестиционна възвръщаемост за собствениците на имоти. В комплекса в момента се продават няколко типа къщи. Те се предлагат с пълно обзавеждане и оборудване, включено в цената.

Вилите разполагат с хол с камина, кухня и трапезария, три спални, три бани с тоалетни, както и две тераси, едната от които с барбекю.

В комплекса се намират седем ресторанта, денонощна охрана, медицински център, конферентни зали, спа център и външен басейн.

Пампорово

Курортът предлага имот, който рядко се среща на пазара у нас. Луксозно имение, което се състои от елитна планинска вила, гараж и склад, разположени на 13 дка терен от вековна иглолистна гора.

Имението е построено през 2006 година, проектирано е от водещ български архитект. Вилата е разположена на 4 нива и разполага с 5 спални, гараж за 4 автомобила, склад, къщичка за охрана, фитнес салон, сауна, джакузи.

Имотът предлага и собствен резервоар за вода, хидрофор, отопление с локално парно на ток и дизел, собствена пречиствателна станция за отходните води, моторна шейна и мини-снегорин.

Дизайнерски обзаведен двустаен апартамент в центъра на Пампорово, до хотелите Орловец и Мургавец, също е от квотата на луксозните ски скривалища, предлагани от ЛУКС ИМОТИ.

Апартаментът се намира в затворения комплекс Пампорово Централ ВИП Резиденция. Той се състои от дневна с камина, кухненски бокс, спалня, баня и тоалетна, коридор, тераса с гледка към борова гора.

Пампорово Централ ВИП Резиденция разполага с подземен паркинг, 24- часова жива охрана, рибен ресторант с панорамна открита и закрита тераса.

Вие запазихте този имот или селекция в списъка "Любими имоти"
Картата зарежда селектираните имоти