LUXIMMO е част от Stoyanov Enterprises
Luximmo

Българите купуват имоти извън страната основно в Гърция

LUXIMMO

25.03.2015

 Доходност   Инвестиции   инвестиции   Гърция   доходност  

Инвеститорите в имоти започнаха да се завръщат на пазара от две години. В Лондон кризата отдавна е отминалата, цените са нагоре, а доходностите в сектора са добри.

Това заяви от най-популярното имотно изложение във Великобритания А Place in the Sun Live* Никола Стоянов, управляващ партньор на ЛУКС ИМОТИ.

Препоръчваме на клиенти, които търсят добра доходност от инвестиции в имоти, два типа имоти в Обединеното кралство – апартаменти или къщи с 2, 3 или 4 спални в Лондон и неговите предградия, а също и студентските жилища в Ливърпул, Манчестър, Оксфорд, като тук влизат студиа или апартаменти в близост до университети.

Цените за подобен вид жилища започват от 40 000 паунда и могат да достигнат 60-70 000 паунда, а доходността е около 10% годишно. Следва да се има предвид, че Великобритания е един пазар с високо търсене и стратегия за излизане винаги има, при това с нарастване на капитала при продажбата, посочва Стоянов.

Според него интересът към сделките в чужбина нараства и това ще е последната година, в която цените ще бъдат изгодни и биха направили покупката печеливша.

Определено британският купувач се завръща в страни като Испания, Франция, до голяма степен и Португалия прави добро впечатление. В следващите години ще видим значително повече покупки на ваканционни имоти, допълва Стоянов.

Кризата при недвижимите имоти в Европа е отминала, смята той. Оттук нататък посоката, и като брой сделки, и като цени, е само нагоре.

За нашите клиенти ще е добре да кажа, че този период е преходен, цените са все още ниски и сега е моментът за покупка на ваканционен имот или за инвестиция в проект. Една от причините за това е, че все още малко спекуланти са се включили на пазара, съветва Никола Стоянов.

Според него луксозни имоти във високия сегмент могат да се купят в Испания за поне 200 000 евро, а във Франция – от 300 – 350 000 евро. Ако вземем по-нисък сегмент обаче, цените в Испания са от 60-70 000 евро.

Българските купувачи се еманципираха доста през последните години и започнаха да купуват имоти извън пределите на България доста активно, коментира още управляващият съдружник на ЛУКС ИМОТИ.

Като единствената компания, която предлага луксозни имоти в България и чужбина, ЛУКС ИМОТИ сключи няколко много интересни споразумения за маркетинг и продажби на европейски имоти на българския пазар.

Можем да се похвалим с договорени партньорства с водещи строителни предприемачи от Великобритания, Испания и Франция, където тази година ще бъде основния акцент на нашата дейност за популяризиране на пазара, коментира още Стоянов.

Традиционно Гърция е пазар номер едно за покупка на имоти от български купувачи. Там имаме нови договори с един от водещите строители в Северна Гърция. Определено ще има какво да предложим през тази година на нашите клиенти, посочва още Стоянов.

Средната доходност от отдаване под наем на луксозни имоти в София е 5.2%, според данни на ЛУКС ИМОТИ. Това ниво е значително по-високо от нормалните нива на доходност от подобен род активи в развитите страни на Западна Европа.

* В рамките на миналата седмица ЛУКС ИМОТИ посети най-популярното изложение във Великобритания за имоти в чужбина. А Place in the Sun Live се състоя в Манчестър в периода 13-15 март. Изложението беше посетено от над 5000 човека, като изборът беше буквално на имоти от целия свят.

Най-голям интерес сред британците традиционно привличат имотите в Испания, Франция, Италия, Португалия и американския щат Флорида, сочат наблюденията на ЛУКС ИМОТИ. Акцент на настоящето издание бяха имотите във Франция, като за целта, в рамките на изложението, имаше изградено френско селище.

Следващото издание на изложението през тази година ще се проведе в Лондон в периода 8-10 май. Единствената българска компания изложител ще бъде BULGARIAN PROPERTIES.

Разгледайте луксозни имоти в Гърция

Вижте луксозни имоти в Испания

Разгледайте луксозни имоти във Франция

Вие запазихте този имот или селекция в списъка "Любими имоти"
Картата зарежда селектираните имоти