LUXIMMO е част от Stoyanov Enterprises
Luximmo

Заможните клиенти избират жилище с панорама и гараж

 Инвестиции   Пазарни тенденции  

Решилите да инвестират средства в собствено жилище платежоспособни клиенти държат не само на локацията и квадратурата на имота, но и на гледката, на която могат да се радват.

Брокери, търгуващи в различните областни градове, отчитат засилен интерес към жилища на по-висок етаж. Вече не е рядкост клиентите да се интересуват от цялостния план за развитие на микрорайона, в който искат да купят жилище. Проявяват любопитство какво ще се строи в близост с тяхната кооперация, на колко етажа ще са постройките, както и какви обществени функции ще изпълняват, ако не са изцяло за жилищни нужди.

Купувачите, готови да платят по-висока цена, искат имотите да са в нови кооперации, а апартаментите да са луксозно завършени. Друга неотменна част от претенцията на заможните клиенти е наличието на гараж в сградата. За новите кооперации този въпрос не е толкова труден, но в по-стари такива се оказва проблем. Липсата на гараж сваля доста от цената и на най-хубавото жилище, сочи анализът на брокери.

Дори имоти, които се купуват с цел инвестиция и отдаване под наем, е желателно да са с екстра и за автомобил. Цената на апартамент под наем в големите градове скача чувствително, ако към него има гараж или запазено паркомясто в съседство.

Анализ на пазара на имоти в последното тримесечие на годината показва, че намалява интересът към купуване на мезонети. Клиентите с финансови възможности, които искат по-голяма квадратура имот, все по-често прибягват до закупуване на цял етаж от кооперация, вместо на жилище на две или на три нива.

Публикуваната статия е превод/преработка на оригиналната статия или материал на съответния цитиран ресурс. Според закона за авторското право на Република България (чл. 9) авторското право върху превод или преработка принадлежи на лицето, което ги е направило, без с това да се накърняват правата на автора на оригиналното произведение.

Вие запазихте този имот или селекция в списъка "Любими имоти"
Картата зарежда селектираните имоти