LUXIMMO е част от Stoyanov Enterprises
Luximmo

Над 10 жилища за милионери чакат купувачи

Вестник "Монитор"

16.10.2015

 София   Доходност   Инвестиции   инвестиции   доходност  

Над 10 оферти за жилища с цена от 1 млн. евро и нагоре очакват купувачи в София, сочи справка в сайтовете за имоти. Основно те са концентрирани в центъра на столицата и имат претенцията да са луксозни.

Най-високите оферти от 1,3 млн. евро са 2. Едната е за жилище с площ от над 500 квадрата, изградено преди 5 години в центъра. Другата е за апартамент в стара кооперация. От 800 оферти за жилища с цена над 250 000 евро, 500 са с площ над 201 квадрата и в известна степен отговарят на главното изискване за лукс - да са просторни. Около 6 от тях се намират в центъра и около Докторския паметник, сочи още статистиката.

Според Полина Стойкова от агенция за луксозни имоти освен в центъра на София купувачите на скъпи апартаменти имат интерес към кварталите „Лозенец”, „Иван Вазов”, „Стрелбище”, „Витоша”, по бул. „България”, както и в Бояна и Драгалевци.

Предпочитат се затворени комплекси. „Търсени са минимум тристайни апартаменти - с две отделни спални с големи просторни помещения. Може да се каже, че имотният пазар в София и особено във високия сегмент е изцяло доминиран от български купувачи. Чужденците искат основно да наемат луксозни апартаменти и засега не проявяват особен интерес към покупка”, уточнява тя.

Добромир Ганев от „Форос” смята, че заедно с общото раздвижване на жилищния пазар върви нагоре и сегментът на лукс имотите. „Изискванията на купувачите там са изключително високи”, подчертава той.

„В общи линии най-много се държи на местоположението. Важно е и помещенията да са просторни и да има повече от една баня и тоалетна. Същото важи и за останалите сервизни площи - гардеробни, перални. От значение са и материалите, с които е построена сградата и нейният дизайн, екстериорът и интериорът й.

Не на последно място много се държи на охраната. Купувачите в този сегмент имат високи изисквания за сигурността не само в сградата, но и в целия район. Интересуват се много и от имиджа на бъдещите си съседи”, обяснява брокерът.

Според други негови колеги дизайнерското обзавеждане и пълното оборудване допълват най-важните характеристики на луксозния имот. Клиентите с високи финансови възможности търсят още красива гледка, екстри като спа център, басейн и дрешник, услуги, свързани с поддръжката на прилежащите общи пространства и зелени части. Разположението на имота в затворен комплекс също е предимство за продавания имот.

Вижте имота за продажба с цена над 1 млн. евро

Публикуваната статия е превод/преработка на оригиналната статия или материал на съответния цитиран ресурс. Според закона за авторското право на Република България (чл. 9) авторското право върху превод или преработка принадлежи на лицето, което ги е направило, без с това да се накърняват правата на автора на оригиналното произведение.

Вие запазихте този имот или селекция в списъка "Любими имоти"
Картата зарежда селектираните имоти