LUXIMMO е част от Stoyanov Enterprises
Luximmo

Къде милионерите купуват имоти

Fakti.bg

16.02.2015

 Инвестиции   Пазарни тенденции   инвестиции  

Когато имате малко повече пари и желаете да инвестирате в покупката на недвижими имоти, то най-лесният начин да изберете място за това е като видите къде богаташите купуват апартаменти и къщи. Интересно е да се отбележи, че милионерите влагат едва 5% от състоянието си в придобиването на имоти, но общият обем на тези инвестиции надвишава годишния бюджет на редица държави. Почти 3 трилиона USD е сумата, на която възлизат вложенията на богаташите през 2014-а в имоти. Това превишава БВП на Индия, пише в доклад изготвен от Wealth X.

Към момента ултра богаташите в света са 211 275 души, всеки с активи над 30 млн. USD. От тях 79% разполагат минимум с две резиденции. Този тип купувачи избират луксозни апартаменти в Ню Йорк, Лондон, Хонконг, Сингапур и Париж. В последно време са привлечени и от имоти в Лугано, Хемптън и в някои селски региони в различни части на планетата.

Все повече ултра богаташи ще има от Азия е една от прогнозите на анализатори. Това значително ще промени картината на пазара на луксозни имоти, особено при новите инвестиции и бизнес категоризация на градовете.

Богатството в цифри

1. С 8% се е увеличила собствеността на имоти на ултра богатите от цял свят.

2. 2.7 е броят на резиденциите, които се падат на всеки богаташ.

3. Над 7% от милионерите са вложили през 2014 г. средствата си в недвижимости.

4. Жените инвестират повече в недвижими имоти, отколкото мъжете. 16% от представителките на нежния пол влагат средствата си в апартаменти, докато това правят под 10% от мъжете.

5. Наследниците на милионери влагат 17% от богатството в имоти, докато новозабогателите едва 9%.

6. Милионерите сменят едно от четири жилища средно на всеки три години.

7. Вторият жилищен обект по правило е с 45% от скъп от главната резиденцията (имотът, който обитават богаташите). Площта му е два пъти по-голяма и се разпростира на парцел от 4 хектара.

8. Най-висок е процентът на ултра богатите в Монако – 83% от имотите принадлежат на такъв тип инвеститори.

Над 6% от най-състоятелните хора в света са напуснали родното си място, но предпочитат да имат имение в страната, от която произхождат. Това е най-характерно за индийците.

Топ 10 на най-предпочитаните градове за живеене на милионерите

Топ 10 на държавите, в които милионерите най-често купувам втори дом

Публикуваната статия е превод/преработка на оригиналната статия или материал на съответния цитиран ресурс. Според закона за авторското право на Република България (чл. 9) авторското право върху превод или преработка принадлежи на лицето, което ги е направило, без с това да се накърняват правата на автора на оригиналното произведение.

Вие запазихте този имот или селекция в списъка "Любими имоти"
Картата зарежда селектираните имоти