LUXIMMO е част от Stoyanov Enterprises
Luximmo

Български град в топ 6 на най-добрите места за живеене в света

Мениджър.News

05.03.2015

 Пловдив   най-добър град за живеене   класация Its Bohemian  

Български град попадна в топ 6 на най-добрите места за живеене в света в класацията на популярното електронно издание за пътувания It's Bohemian. Авторите на класацията поставят българския град Пловдив редом до Истанбул, Амстердам, Гент (Белгия) и Ко Яо Ной (Тайланд).

Известната медия, чието кредо е "Да живеем по-страстно", препоръчва горещо Пловдив на своите читатели, нарича го "невероятно любопитно кътче от света" и поставя галерия със снимки на града на началната си страница.

It's Bohemian пише още, че това е най-древният непрекъснато населен град и описва неговото спокойствие, калдъръмени улички, изобилие от кафенета и галерии.

"Улиците на Стария град те извеждат до хълмове, от които можеш да съзерцаваш залеза - едно забравено удоволствие, в града, който се съревновава да бъде една от културните столици на Европа", пише още изданието.

Пловдив попадна и в страниците на авторитетното британско издание "The Guardian" ("Гардиън"), което публикува статия, посветена на търсене на най-древния обитаван град в света. В нея авторът отбелязва, че Пловдив и античният Варанаси в Индия са едни от най-древните в света.

Изданието разглежда и сравнява доказателства и сведения за други градове като Киркук в Ирак, Суза в Иран, Дамаск в Сирия като пише, че Пловдив се намира в област, богата на антично наследство и има "много основателно доказателство, датиращо от 6000 г. преди Христа", пише „24 часа”. Това е археологическият комплекс Небет тепе, където датират първите човешки поселения на древното селище.

Миналата година Пловдив получи голямо признание като бе избран от специализираното издание Lonely Planet като шестия най-добър град в света, който трябва непременно да бъде посетен през 2015 година.

Градът на тепетата успя да изпревари световноизвестни туристически дестинации като Виена, Шанхай и Торонто. Водещи телевизионни компании като ВBC, CNN и Euronews цитираха изданието.

Разгледайте нашите луксозни имоти в град Пловдив

Публикуваната статия е превод/преработка на оригиналната статия или материал на съответния цитиран ресурс. Според закона за авторското право на Република България (чл. 9) авторското право върху превод или преработка принадлежи на лицето, което ги е направило, без с това да се накърняват правата на автора на оригиналното произведение.

Вие запазихте този имот или селекция в списъка "Любими имоти"
Картата зарежда селектираните имоти