LUXIMMO е част от Stoyanov Enterprises
Luximmo

Увеличава се броят на ултрабогатите, които купуват домове в чужбина

Investor.bg

17.11.2015

Увеличава се броят на ултрабогатите, които купуват домове в чужбина, показват данни на Sotheby’s International Realty, цитирани от онлайн изданието propertywire.com.

Повечето от милиардерите притежават повече от два имота извън родината им, сочат още данните.

Средностатистическият купувач в този сегмент е на възраст 63 години, женен и със средно нетно богатство в размер на 165 млн. долара.

Най-желаната дестинация за покупка на имот от тази категория купувачи са САЩ, следвани от Великобритания и Швейцария.

Сред любимите места позициите си запазват Карибите и Средиземноморието, особено за тези, които искат да придобият собствен остров. Все по-популярни стават и дестинации в Югоизточна Азия, както и в Канада и Белиз.

Предпочитани остават и градските пазари в Лондон, Ню Йорк, Хонконг и други.

Експертите отчитат, че ултрабогатите се интересуват най-вече от имоти, които са „приятелски“ към околната среда, високотехнологични са и отговарят на определени критерии, свързани със стила им на живот.

Публикуваната статия е превод/преработка на оригиналната статия или материал на съответния цитиран ресурс. Според закона за авторското право на Република България (чл. 9) авторското право върху превод или преработка принадлежи на лицето, което ги е направило, без с това да се накърняват правата на автора на оригиналното произведение.

Вие запазихте този имот или селекция в списъка "Любими имоти"
Картата зарежда селектираните имоти