LUXIMMO е част от Stoyanov Enterprises
Luximmo

София е обявена за най-добър град за живеене за трети път

Вестник "Дневник"

01.04.2015

 София   Инвестиции   най-добър град за живеене   инвестиции  

София беше избрана за най-добър град за живеене в България за трети път и по този показател се изравни с Бургас. Класацията е на "Дарик радио" и вестник "24 часа".

Инициативата се провежда за осма поредна година, като се оценява качеството на живот в българските областни градове по 33 критерия, обединени в 10 групи: икономика, зелен живот, баланс работа/свободно време, семейство, уличен живот, трафик/състояние на пътната мрежа, свързаност, здраве, образование и култура, престъпност.

Досега София, Варна, Бургас и Велико Търново са получавали приза "Най-добър град", като миналата година два града - Бургас и Велико Търново, си поделиха приза, което беше прецедент в историята на класацията, припомня Dariknews.bg

На провелата се днес церемония бяха връчени и няколко специални отличия. За пръв път присъства категорията град-герой и тя отиде при Харманли, тъй като там първи посрещаха бежанската вълна.

Най-зеленият град на България за 2014 г. е Хисаря, а най-красивият Асеновград. Велико Търново получи приза за исторически град, а най-доброто място за партита и купони е Приморско. Стара Загора е най-перспективният град в страната, според гласувалите в анкетата.

Бургас, който до момента три пъти е печелил класацията, сега беше отличен като града с най-добра спортна инфраструктура.

Разгледайте нашите луксозни имоти в София

Публикуваната статия е превод/преработка на оригиналната статия или материал на съответния цитиран ресурс. Според закона за авторското право на Република България (чл. 9) авторското право върху превод или преработка принадлежи на лицето, което ги е направило, без с това да се накърняват правата на автора на оригиналното произведение.

Вие запазихте този имот или селекция в списъка "Любими имоти"
Картата зарежда селектираните имоти