LUXIMMO е част от Stoyanov Enterprises
Luximmo

Реставрирани венециански дворци предлагат „втори дом“ на купувачите на недвижимите имоти

 Венеция   Италия   луксозни имоти  

По материали на Financial Times

Пазарът на недвижимите имоти в Италия винаги е бил привлекателен на международно ниво, особено в по-популярни градове като Венеция, който е известен с прекрасните дворци на каналите, висококачествено изкуство и ярки фестивали.

Цените на недвижимите имоти във Венеция винаги са оставали стабилни, без спад, дори по време на криза, а купувачи винаги е имало. До неотдавна, по-голямата част от купувачите на луксозни жилища във Венеция са били от Франция, Великобритания, Германия и САЩ. Сега, обаче, когато икономиката на страната се възстанови, интересът на италианците към вътрешния пазар е възобновен. За разлика от британците, богатите италиански клиенти предпочитат да имат втори дом в собствената си страна.

За да увеличат приходите по време на рецесията в Италия, венецианските власти пускат за продажба няколко дворци, сред които е възстановеният дворец Palazzo Molin от XV век.

Дворецът е разположен на централния площад "Сан Марко", само на няколко крачки от операта "Ла Фениче".

Palazzo Molin се намира на каналите Barcaroli and Fuseri. По този начин, сградата има директен достъп до водните пътища на града и до нея лесно може да се стигне директно от летището по вода.

Palazzo Molin предлага 17 стилни апартамента. Фасадите и цялостната архитектура на двореца е от изключително значение. Апартаментите са различни по размер и характеристики. Всеки апартамент е с уникален дизайн, направен от италианската компания Culti. Всички апартаменти са с високи тавани, а някои от тях предлагат място за галерии. Вътрешният дизайн на апартаментите може да бъде променен по желание.

Цените на апартаментите варират от 595 000 евро до 4,9 милиона евро, а размерите от 104 кв.м до 545 кв.м.

Някои от купувачите на жилище в Palazzo Molin са от Франция, Малайзия, Великобритания и Италия. Хората, които купуват подобен тип имот, го възприемат като втори дом и го ползват за забавление, арт изложби, приеми.

Венеция е много социално място, където собствениците „на втори дом“ обикновено прекарват няколко месеца, а когато си заминават, то дават имота под наем. Приходите от наема обикновено са между 3-5%.

Получете повече информация за продажба на жилище в дворец във Венеция, Италия.

Публикуваната статия е превод/преработка на оригиналната статия или материал на съответния цитиран ресурс. Според закона за авторското право на Република България (чл. 9) авторското право върху превод или преработка принадлежи на лицето, което ги е направило, без с това да се накърняват правата на автора на оригиналното произведение.

Вие запазихте този имот или селекция в списъка "Любими имоти"
Картата зарежда селектираните имоти