LUXIMMO е част от Stoyanov Enterprises
Luximmo

Привлекателните гръцки имоти

Fakti.bg

24.04.2015

 Инвестиции   инвестиции   Гърция  

Близо 250 млрд. EUR са инвестирали чужденци в покупката на недвижими имоти в Гърция през 2014 г. срещу 168 млн. EUR година по-рано. Основната причина за подобен ръст е поевтиняването с 50% на имотите от началото на кризата.

Почти 60% от продадените на чужденци имоти са купени от европейци, руснаци и китайци, съобщава гръцкото издание Ekarhimerini. Средно за ваканционен имот чужденците са харчили 77 500 EUR, като най-скъпият продаден имот е на стойност 850 000 EUR. Предпочитани райони за покупка са Миконос и Санторини. Високо остава търсенето на Крит, Родос и Корфу.

Темпът на поевтиняване на гръцките имоти се забави. През 2015 г. средно със 7.5% са се обезценили имотите в южната ни съседка. Това е по-малко в сравнение с 2013 г., когато спадът беше 10.9%.

Разгледайте имоти за продажба и под наем в Гърция

Свържете се с нашия консултант имоти в Гърция Никола Чолаков

Публикуваната статия е превод/преработка на оригиналната статия или материал на съответния цитиран ресурс. Според закона за авторското право на Република България (чл. 9) авторското право върху превод или преработка принадлежи на лицето, което ги е направило, без с това да се накърняват правата на автора на оригиналното произведение.

Вие запазихте този имот или селекция в списъка "Любими имоти"
Картата зарежда селектираните имоти