LUXIMMO е част от Stoyanov Enterprises
Luximmo

Пловдив изпревари Лондон и Париж в конкурса „Най-добра европейска дестинация 2016“

Вестник "Монитор"

12.02.2016

Като голям успех за Пловдив определи кметът инж. Иван Тотев третото място, което градът спечели в престижния конкурс „Най-добра европейска дестинация 2016“.

„Тази класация ни постави в една орбита с градове като Париж, Лондон, Рим, Атина и други, които са признати за връх в туристическата индустрия. А фактът, че дори сме пред тях в класацията е повод за гордост не само за пловдивчани, но и за всички българи", коментира градоначалникът. Той подчерта, че благодарение на усилията, които се полагат в последните 4 години Пловдив бележи устойчив ръст в туризма, а градът все по-често намира лидерско място в различни световни и родни класации. Тотев изрази своята благодарност към всички, които със своя глас подкрепиха града на тепетата в класацията „Най-добра европейска дестинация 2016“.

Пловдив бе единственият български град, номиниран за участие в 7-мото издание на състезанието за титлата „Best European Destination 2016“. Гласуването започна на 20.01.2016 г. и приключи на 10.02.2016 г. На първо и второ място се класираха съответно хърватският град Задар и гръцката столица Атина. В надпреварата участваха 15 града от Стария континент.

В писмо от четвъртък община Пловдив изпълнителният директор на конкурса Максимилиен Лежун пише: „След 3-седмично състезание е време да споделим резултатите от най-значимия конкурс, свързан с туристическите дестинации в Европа. Досега в резултат от участието си в състезанието Пловдив беше споменат в повече от 780 статии само през първите 3 седмици от събитието, а също така и в над 6400 коментара и 118 487 споделяния в социалните мрежи“.

Лежун подчертава, че тазгодишното състезание е пожънало безспорен успех, като е разбило всички рекорди в броя на гласувалите, Пловдив е получил подкрепа от 179 различни държави.

Най-добри европейски дестинации за 2016-та година са: 1. Задар, Хърватия 2. Атина, Гърция 3. Пловдив, България 4. Нант, Франция 5. Азорите, Португалия 6. Париж, Франция 7. Нови Сад, Сърбия 8. Брюксел, Белгия 9. Котор, Черна гора 10. Милано, Италия 11. Прага, Чехия 12. Рим, Италия 13. Виена, Австрия 14. Мадрид, Испания 15. Никозия, Кипър

"Европа е чудесна, а Пловдив е в центъра на нейния подиум", подчертава още изпълнителният директор на „Най-добра европейска дестинация” Максимилиен Лежун.

Вижте и вие цялата класация на официалния сайт на състезанието

Публикуваната статия е превод/преработка на оригиналната статия или материал на съответния цитиран ресурс. Според закона за авторското право на Република България (чл. 9) авторското право върху превод или преработка принадлежи на лицето, което ги е направило, без с това да се накърняват правата на автора на оригиналното произведение.

Вие запазихте този имот или селекция в списъка "Любими имоти"
Картата зарежда селектираните имоти