LUXIMMO е част от Stoyanov Enterprises
Luximmo

Къде цените на наемите в София са най-високи?

Economic.bg

10.10.2016

През третото тримесечие на 2016 г. цените на наемите в София са се вдигнали с 9 на сто, спрямо същия период на миналата година. Това показват данните от проучване на агенция за недвижими имоти в столицата, пише "Труд".

Най-голямо повишение на цените се наблюдава в източните квартали, сочат данните на агенцията. Най-търсени остават едностайни и двустайни жилища в "Младост", "Витоша", "Гео Милев". От южните квартали най-желани са "Стрелбище", "Манастирски ливади" и централните райони на София.

В столичния квартал "Младост 4" двустаен апартамент през 2015 г. се е предлагал в порядъка на 597 лв., а през новия сезон цената стига 663 лв. Едностаен апартамент в Студентския град е струвал 467 лв. през 2015 г., а през изминалото тримесечие средната му цена вече е 514 лв., като не липсват и оферти за 600 лв. на месец. В "Дианабад" и "Дървеница" наемите са се повишили с 8%, а в квартал "Витоша" - с 10 на сто.

Ръстът на цените в "Изток" и "Гео Милев" е слаб - от порядъка на 5-6%, но наемите в тези квартали като цяло са високи - около 678 лв. за двустаен апартамент.

Ръст на цените има и в центъра на София - с малко над 8,5%. Двустаен апартамент се предлага средно за 651 лв. при 603 лв. миналата година.

Липсата на метро е основна причина южните квартали на София остават да бъдат по-малко търсени, твърдят брокерите.

Цените за наем на имот в "Люлин" също са се вдигнали с 8%. Наемът за предпочитания двустаен апартамент се е покачил от 436 до 472 лв. през 2016 г.

Публикуваната статия е превод/преработка на оригиналната статия или материал на съответния цитиран ресурс. Според закона за авторското право на Република България (чл. 9) авторското право върху превод или преработка принадлежи на лицето, което ги е направило, без с това да се накърняват правата на автора на оригиналното произведение.

Вие запазихте този имот или селекция в списъка "Любими имоти"
Картата зарежда селектираните имоти