LUXIMMO е част от Stoyanov Enterprises
Luximmo

"Ню Йорк Таймс": Искате ли евтини къщи, потърсете ги в Гърция

 Пазарни тенденции в Гърция  

"Ню Йорк Таймс": Искате ли евтини къщи, потърсете ги в Гърция

Изданието призовава своите читатели да насочат погледите си към брокери, които продават имоти в Гърция, като изтъква, че цените на недвижимите имоти са станали особено привлекателни заради икономическата криза, пише в. "Етнос", предаде БТА.

Дълбоката рецесия в съчетание с националната дългова криза намери силно отражение върху гръцкия пазар на недвижими имоти, пише вестникът, позовавайки се на едно брокерско бюро и на една адвокатска кантора в Гърция, според които "цените на недвижимите имоти са паднали с 35-50 на сто от 2008 г. насам". По тази причина Гърция е съвършен пазар за купувачите, тъй като там всеки вече може да договаря цените, а за царе се смятат тези, които плащат в брой, отбелязва американският вестник.

Приблизително същото важи и за островите, макар че за по-популярните от тях, като Миконос, Санторини и Крит, спадът на цените не надвишава 20 на сто. За разлика от тях, на острови като Наксос, човек може да закупи жилище за 60 хиляди евро, допълва изданието.

Разгледайте нашите оферти на имоти в Гърция за продажба и под наем

Публикуваната статия е превод/преработка на оригиналната статия или материал на съответния цитиран ресурс. Според закона за авторското право на Република България (чл. 9) авторското право върху превод или преработка принадлежи на лицето, което ги е направило, без с това да се накърняват правата на автора на оригиналното произведение.

Вие запазихте този имот или селекция в списъка "Любими имоти"
Картата зарежда селектираните имоти