LUXIMMO е част от Stoyanov Enterprises
Luximmo

Прогнозират 25% ръст на цените на жилищата във Великобритания за 5 години

Investor.bg

16.06.2015

 Инвестиции   инвестиции   Лондон   Англия  

Цените на жилищата във Великобритания ще нараснат с 25% през следващите пет години, според прогноза на Кралския институт на лицензираните оценители (RICS), цитирана от онлайн изданието GlobalPropertyGuide.com.

Нови купувачи навлизат на пазара с изключително бързи темпове. Същевременно предлагането изостава значително, което подкрепя ръстовете на цените.

Имотите, предлагани за продажба на Острова, са намалели с 12 на сто от началото на годината досега в сравнение със същия период на миналата година, сочат данните на RICS.

Очакванията, че предлагането ще започне да расте след изборите, след като отпадна несигурността около въвеждането на т.нар. „данък имение“, обещан от лейбъристите, не се изпълняват за момента. В резултат имотите във Великобритания стават все по-недостъпни, особено за купувачите на първи собствен дом, заради високите цени.

От RICS не смятат, че правителството ще предприеме реални ефективни мерки за насърчаване на предлагането на жилища на британския пазар.

Най-силен ръст на цените през април е отчетен в Лондон и северозападните региони на страната, допълват още от института.

Разгледайте луксозни имоти за продажба в Англия

Публикуваната статия е превод/преработка на оригиналната статия или материал на съответния цитиран ресурс. Според закона за авторското право на Република България (чл. 9) авторското право върху превод или преработка принадлежи на лицето, което ги е направило, без с това да се накърняват правата на автора на оригиналното произведение.

Вие запазихте този имот или селекция в списъка "Любими имоти"
Картата зарежда селектираните имоти